Gaustatoppen – Drammen

Drammen

Gaustatoppen – Drammen: cirka 24 mil

En av mine favoritt-turer er veien opp til Gaustatoppen. Vi er så heldige å ha hytte i Tuddal, så turen er kort, når vi er der. Det er en perfekt dagstur fra vår hjemby Drammen også. På Gaustatoppen får man en av Norges største utsikter, målt etter areal. Er man heldig med været skal en kunne få speide utover et område på 60 000 km2. Gaustatoppen er en av de høyeste toppene vi har i Norge med hele 1883 meters høyde. På toppen ligger det en koselig hytte der det er enkel servering. Den er stort sett åpent hver dag i sommersesongen, samt noen helger på høsten. Hvis det skulle friste og ta seg en tur til Gaustatoppen kan en parkere ved Stavsro cafe. Turen er 5 km og man bruker cirka 3 timer opp til toppen. Er man dårlig til beins kan en benytte seg av en sesongåpen kabelbane, Gaustabanen, inne i fjellet, som kan frakte folk fra Langefonn ved foten av fjellet og opp til toppen. God tur!

Forslag til rute:

E134 gjennom Kongsberg, Notodden til du kommer til Sauland.

Når du kommer til Sauland, tar du til høyre mot Tuddal. Fra Sauland begynner en svingete og innbydende strekning opp til Tuddal. Her må man være flink til å avpasse farten.

Fra fantastiske Tuddal begynner stigningen. Her blir det flere krappe svinger før man kommer opp til snaufjellet. Deretter er det bare å nytte den fantastiske utsikten. Høyeste punktet på turen er 1275 moh.

Deretter begynner turen ned nordsiden til Rjukan. Her er det også hyggelig og ta seg en stopp.

Fra Rjukan kjører en mot øst på FV37 helt til Kongsberg. Da vil du kjøre langs Tinnsjøen.

Til venstre ved Gransherad og videre til Kongsberg.

E134 fra Kongsberg til Drammen

  • På denne ruten er det mye svingete veier som gjør at det vil ta tid, Det er viktig å ta gode pauser og få i seg litt næring, Turen er til dels krevende, og egner seg nok best for de mere erfarne MC-førerne.
  • Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *