MC-tur Valdresfløya

Valdresfløya som ligger helt øst i Jotunheimen er på listen over Norges Nasjonale turistveier. Den er også på listen min over turer en må kjøre. Her kjøre en over den nest høyeste fjellovergang for vei i Norge som ligger på 1389 m.o.h. Det er kun Sognefjellet som er høyere med sine 1434 meter over havet.

Valdresflya er ruten jeg tar når jeg ikke har det travelt, enten jeg skal nordover eller sørover. Valdresflya starter rett før Beitostølen i Valdres og går nordover forbi Bygdin og Gjendesheim til Hindsæter på fylkesvei 51. Få ting kan måle seg med følelsen av og komme opp på snaufjellet med endeløse vidder så langt øyene kan se. Her er det perfekt og ta en pause mange steder langs veien, enten på en av de mange tilrettelagte stoppestedene. Eller som jeg ofte gjør, finner meg en plass en har muligheter til å ta motorsykkelen ut på fjellet og parkere midt i naturen. Er jo en perfekt måtte å nytte utsikten mot fjellheimen og de vakre fjellvannene.

Veien er vinterstengt. Man kan også oppleve at det stenges andre deler av året ved ekstrem dårlig vær. Veien åpner som oftest i midten av april hvert år, og er åpen til rundt midten av november. Lurt å sjekke trafikkinformasjon for fjelloverganger og værutsatte veier hos statens veivesen før du kjører turen.

Link til vegvesenet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *