Viltgryte med soppstuing som tilbehør

Ingredienser:

  • 500g viltkjøtt, skåret i terninger
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 4 dl viltkraft eller buljong
  • 1 ss hvetemel
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

Til soppstuingen:

  • 250g sjampinjong, skåret i skiver
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl melk eller fløte
  • Salt og pepper

Tilbehør:

  • Kokt rosenkål
  • Stekte poteter i båter

Fremgangsmåte:

  1. Varm opp stekepannen på stormkjøkkenet og tilsett olje.
  2. Brun viltkjøttet på alle sider.
  3. Stek løk og hvitløk i samme stekepanne til grønnsakene er myke.
  4. Tilsett viltkraft eller buljong og la det koke opp.
  5. Forberede soppstuingen. Smelt smør og kok soppene til de er myke.
  6. Tilsett melk eller fløte gradvis, og rør hele tiden for å unngå klumper.
  7. La sausen småkoke i noen minutter til den er tykk og kremet.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Kok rosenkål og stekte poteter som tilbehør.
  10. Server viltgryten med soppstuing, kokt rosenkål og stekte poteter i båter.

Nå kan du nyte denne deilige viltgryten med soppstuing og tilbehør i naturen! God appetitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *