Dag 14 Nordkapp-prosjektet: Bergen-Stavanger-Hellvik

I dag har vært nok en uforglemmelig dag i mitt Nordkapp-prosjekt. Turen fra Bergen til Stavanger har vært en fornøyelse, og jeg har fått oppleve Norges natur på Vestlandet også. Været har vært fantastisk, med solen som stråler og temperaturen som bikker over 20 grader. Veien sørover langs E39 har vært en flott kjøre tur. Fra fjellene i fjordene til de grønne dalene, har naturen igjen vist seg fra sin beste side. Jeg har hatt flere anledninger til å stoppe og beundre det vakre landskapet uten å måtte bekymre meg for dårlig vær eller regn.

 

 Mens jeg har kjørt mot Stavanger, har jeg også hatt to båtturer som har gitt meg gode opplevelser. Den første båtturen var fra, Sandvikvåg-Halhjem. Den andre båtturen. gikk fra, Mortavika-Arsvågen. Båtturene gir meg en gode muligheter til å slappe av litt mellom kjøringen.

 

Jeg bestemte meg for å gjøre et hyggelig stopp hos en god venn som heter Ole. Han bor i Stavanger og hadde invitere meg på en kopp kaffe før jeg fortsatte turen. Det var så herlig å få en varm velkomst og litt godt selskap etter noen timer på veien. Vi delte historier, lo og koste oss med deilige kaffen. Det gjorde meg veldig glad å vite at jeg har venner som støtter meg i dette eventyret. Etter den hyggelige tiden med Ole satte jeg kursen mot Jæren. Veien var fantastisk. Jeg kunne føle den friske havbrisen fra Nordsjøen mens jeg nærmet meg Jæren.

 

På den varme sommerdagen var dagens endepunkt Hellvik i Egersund kommune på Vestlandet, hvor noen gamle bekjente bodde.

 

Da jeg endelig ankom Hellvik etter ca 40 mil og 8 timer på motorsykkelen, ble jeg møtt med varme klemmer og smil fra mine gamle bekjente. Det var som å komme hjem til en vennegjeng jeg ikke hadde sett på lenge. JB, som var verten, hadde invitert inn noen av sine nærmeste venner og vi Lagde pizza fra motorsykkelen og delte historier om våre opplevelser siden sist vi møttes. Latteren runget mellom husveggene, og det var en skikkelig hyggelig kveld på «solkysten».

Les også:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *