Tips til kjøp av brukt motorsykkel

Å kjøpe en brukt motorsykkel kan være en flott måte å spare penger på, men det kan også være risikabelt hvis du ikke vet hva du ser etter. Det er viktig å gjøre litt research på modellen før du drar for å se på den, og å sjekke at sykkelen har blitt jevnlig vedlikeholdt. Men det trenger ikke å være stressende eller skummelt. Her er noen tips for å hjelpe deg med å finne den perfekte brukte motorsykkelen.

 

  1. Servicehistorikk og kvitteringer

Sjekk alltid servicehistorikken og kvitteringene før du kjøper en brukt motorsykkel. Dette vil gi deg en god indikasjon på hvordan sykkelen har blitt behandlet og om det har blitt tatt vare på vedlikeholdet. Hvis du ikke har kunnskapen selv, så kan du ta den med til en mekaniker for en grundigere sjekk.

  1. Dekkene

Sjekk dekktrykket foran og bak, og se etter slitasje og mønsterdybde på dekkene. Dekk som er eldre enn fem år har vanligvis dårligere veigrep enn nye dekk. Sørg for at dekkene har god mønsterdybde og at det ikke er noen skader på dem.

  1. Bremser

Sjekk bremse- og clutchvæsken for å se tilstanden og fargen. Ny væske er klar eller svakt gul, mens veldig gammel væske er nesten helt svart. Sjekk også bremseskivene for slitasje og at bremseklossene har god tykkelse. Bremselysbryteren bak er også viktig å sjekke, spesielt hvis det har blitt montert uoriginale fothvilerbraketter.

  1. Lys

Sjekk at alle lyspærene fungerer, og at både for- og bakbremsene fungerer før du kjenner at bremsene tar tak. Sørg for at du ser og blir sett når du kjører.

  1. Batteriet

Sjekk væskenivået (for syrefylte batterier) og hvilespenningen (over 12,6 V). Et godt batteri er viktig for å starte sykkelen og for å unngå problemer på veien.

  1. Oljenivå

Sjekk oljenivået med en nivåsikteglass i bunnen av blokken eller en peilepinne mens motorsykkelen står vertikalt og ikke på sidestativ. Sørg for at motorvæskenivåene er tilstrekkelige for å unngå skade på motoren.

  1. Kjølevæske

Sjekk kjølevæskenivået i kjølevæsketanken som alle væskekjølte motorsykler har. Etterfyll med væsker i henhold til produsentens anbefalinger.

  1. Kjøretest

Ta en prøvetur og sjekk at alt fungerer som det skal. Sørg for at sykkelen er en god passform og at du føler deg trygg når du kjører den.

 

Sjekk også kjede og tannhjul for slitasje og riktig spenning. Kjedet bør være smurt og ha riktig spenning, og tannhjulene bør ha jevn slitasje. Hvis det er for mye slitasje på kjedet eller tannhjulene, kan dette være dyrt å erstatte.

                                                                                              

Les også:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *