Det å kjøre mc med barn

En passasjer endrer motorsykkelens kjøreegenskaper og krever mer av deg som fører. I tillegg får du ansvaret for den som sitter på. Motorsykkelkjøring innebærer en viss risiko, og det kan være krevende å ha barn som passasjer på sykkelen. Norge har ingen nedre aldersgrense for passasjer på MC, men barnet bør kunne plassere føttene på fotvilerene.

 

 

Det er utrolig hyggelig og ha med seg barna sine på tur. Jeg har selv kun gode opplevelser av det. Det å se barna mine bli begeistret for naturen og oppleve nye steder på en motorsykkel, gir meg en følelse av glede og frihet. Det er viktig og lytte til barna når de er slitne, kalde eller trenger en pause. Jeg har kjørt mange mil med mine barn og de elsker å være med. Vi stopper opp, lager god mat på stormkjøkkenet og nyter naturen.

Jeg anbefaler å bruke intercom slik at du har kontroll over barnets opplevelser. Da kan du også sikre deg mot at barnet ikke sovner, noe jeg selv har opplevd med mine barn. Ifølge Vegtrafikkloven er det tillatt med barn på motorsykkel, men kun på passasjersetet på en eller i en sidevogn. Barna må i likhet med voksne bruke godkjent hjelm for motorsykler.

I tillegg bør barna ha kjøredress, hansker, støvler og ryggskinne på lik linje med voksne. Det er mulig å kjøpe fullverdig utstyr for barn hos forhandlere av MC-utstyr. Barn som skal sitte på en motorsykkel bør minst være store nok til å rekke ned til fotvilerene, det vil vanligvis si at de minimum bør være 7 – 8 år. Jeg har hatt som regel 10 år for mine.

 

 

 

Det er ulike regler for barn som passasjer på motorsykkel i ulike land. Skal du reise utenlands og planlegger å ta med deg barn, bør du sette deg godt inn i reglene som gjelder for landet du skal reise til.

Motsetning til de fleste europeiske land har ikke Norge aldersgrense for barn som sitter på med motorsykkel. – Ikke et trafikksikkerhetsproblem, mener Trygg Trafikk. 

Til tross for at motorsykkelkjøring kan være risikabelt, er det ingen tvil om at det kan være en fantastisk opplevelse å ha med seg barna på tur. Med riktig utstyr, lytteevne og omsorg kan motorsykkelturer gi barna en følelse av eventyr og frihet som de vil huske lenge. Og med gode minner som dette, vil motorsykkelkjøringen alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt.

kilder: Trygg Trafikk

Les også:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *