Dag 2 Nordkapp prosjektet: Steinkjer-Tjøtta

Det er dag 2 av vårt eventyr, og vi våkner opp på Steinkjer Camping. Utenfor teltet vårt registrerer vi den lette regndusjen som faller fra himmelen. Været er ikke på vår side i dag, men det skal ikke stoppe oss fra å utforske nye steder. Temperaturen er rundt 10 grader og faller ned mot 7 på veien. Vår neste destinasjon er Tjøtta.

 

Vi bestemmer oss for å kjøre E6 for å unngå dårlig vær. Til tross for regn og kulde er vi klare for nye 40 km på veien. Veien tar oss gjennom varierte landskap og flotte steder langs veien. Det var også en fantastisk føles og passere porten til Nord-Norge som ligger på grensen mellom Nordland og Nord-Trøndelag. Den er  markert med nordlysbuen tvers over E6.

 

 

Etter en lang kjøretur og med vannet som drypper fra klærne våre, ankommer vi endelig Tjøtta. Vi er glade for å finne ly hos Våg Helgeland. Fra første øyeblikk blir vi møtt med fantastisk gjestfrihet. Vi blir ønsket velkommen, Det var Frank som kjøpte det gamle kommunehuset, Herredshuset, og så potensialet for å skape noe spesielt her på Helgeland.

Våg Helgeland er et sjarmerende sted som oser av historie og sjarm. Her har de ombygde bygningene skapt en unik atmosfære. Vi blir behandlet med nytraktet kaffe og nystekt brød fra Kirsten, som deler sin kjærlighet for mat og lokal kultur. Det er inspirerende å høre historien om hvordan Frank og Kirsten våget å satse på Helgeland og Tjøtta. De så mulighetene som lå i dette vakre området og bestemte seg for å gjøre drømmen til virkelighet. I dag er Våg Helgeland hjertet i deres satsing, og de ønsker å dele den vakre naturen og gjestfriheten med besøkende som oss. Dette stedet anbefaler jeg og ta turen innom.

 

Vi er takknemlige for å oppleve deres gjestfrihet og for å ha funnet et midlertidig hjem på vår reise. Våg Helgeland er virkelig et sted hvor vi finner «våg» rundt hver sving vi tar, en liten bukt eller bukt som inviterer oss til å utforske mer.Etter en lang dag på veien og med varmen fra Våg Helgeland i kroppen, kan vi nå slappe av og reflektere over våre opplevelser. I morgen venter nye eventyr når vi skal fortsetter vår motorsykkel reise mot Nordkapp.

 

våg helgeland

Les også:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *